söndag 10 maj 2009

Gårdshundsträff!


Idag bar det av till Åmål för härlig gårdshundsträff. Mer än 10 mil var det dit och vägen kantades av hastighteskameror och 50, 70 och 90 skyltarna avlöste varandra friskt. Ni förstår kanske tempot på min bil redan nu?
Väl framme mötte vi inga kända ansikten men dock en hop med dansk/ svenska som tur va! Russin var yngst och enda tiken, så hon blev populär kan man säga utan överdrift. Det var alltså 7 hanar också lilla Russin. Vi träffade Olle och Bert från Vänersborg, två riktiga snyggingar som var inbitna agility fantaster. Nisse från Lerum, Emil från Åmål och de tre resterande kommer jag inte ihåg namnen på, men de var iallfall också från Åmål. Stackars Emil hade vi 10 veckor ålder fastnat i sängkanten och brutit benet, vilket hade lett till att benet inte längre kunde utvecklas normalt. Emil haltade och gick på tre ben om vartannat, men verkade ändå pigg och glad. Russin och Emil fann snabbt tycke för varandra och busade i stort sett hela tiden, riktigt underhållande!
Vi fick gå en tipspromenad( med riktigt svåra frågor, läs politik) på en fantastiskt vacker slinga . Sen blev det fika, fika, fika och en hel del hundprat kan jag lova. På det hela taget var det en jättelyckad träff, synd bara med så få deltagande. Jag kan dock förstå det för Åmål ligger INTE centralt.

Russin skötte sig återigen exemplariskt, och mitt mattehjärta fullkommligt svämmar över av stolthet. Kanske är det bra att ha lite att ta av då Russin verkar komma in i "spökåldern" samt att första löpet kanske inte är jättelångt borta. Ska bli spännade att se vad för hund jag får tillbaka efter att alla hormoner gjort sitt.
//Charlotte

1 kommentar:

Ewa sa...

Hej Charlotte!
På det här inlägget dök det upp en Kommentarlänk - vad bra!! :-)

Så mysigt för Russin att få träffa andra gårdisar! Om det är så långt för dig till Åmål vore det kanske idé att komma hit till Lerumsområdet på träff i stället - här tror jag att det brukar vara ganska många hundar. Annars får hon gärna komma hit någon gång och busa med syrran Leia. :-)

Apropos avstånd så har de haft gårdsiträff uppe i norr och där åker man ända upp till 30 mil (!!!) för att få träffa andra DSGar! Men de har ju säkert en helt annan syn på det där med avstånd än vad vi har här nere i söder ha, ha.

Eftersom du verkar gilla att träna med Russin så vill jag bara tipsa om en riktigt bra bok som blivit framförallt Yohannas bibel; "Lydnadsträning i teori och praktik - från grundfärdigheter till tävling" av Morten Egtvedt och Cecilie Köste. Även om man inte ska tävla så ger den en otroligt bra grund för hur man lär in även den lydnad man vill ha på sin hund i vardagen. Finns att beställa på Adlibris.

Ha det nu så jättebra så hoppas jag vi ses snart!
Kram från Ewa