onsdag 21 oktober 2009

Lydnad

I måndags gjorde vi det, jag och mitt Russin. Vi träningstävlade i lydnadsklass 1! Det är ett stort steg för oss, självklart ett framåtgåeende sådant. Jäklar vad bra vi va! Jag bestämde mig för att inte vara nervös, vilket jag faktiskt lyckades med. Det var svinkallt och mörkt och jag trodde Russin skulle vara jättetrög och inte alls vara speciellt samarbetsvillig, men när vi gick ut på plan var det med en jäkla attityd. Tänk att melodin -Simply the best- spelas innuti mitt huvud så bra kändes det. Jag brydde mig inte alls om betygssiffrorna, utan det viktigaste var att det var VI just då.

Platsliggande: 0 ( detta momentet hoppades över av samtliga deltagare)
Tandvisning: 7 ( något tveksam)
Linförighet: 6,5 (många kommandon, följer hunden)
Läggande: 0 ( lägger sig ej, förare stannar och lägger hunden)
Inkallande: 6 ( tjuvstartar)
Ställande: 5 ( stannar och ställer hunden)
Apportering: 0 ( tar inte)
Hopp över hinder: 8 ( fler kommandon)
Helhetsintryck: 6

Jag är verkligen supernöjd! Vi nollade på de moment vi inte tränat något alls på, och fick poäng på resten. Nu är det bara att träna vidare, så kanske vi kan tävla på riktigt någon gång:)

// Charlotte

3 kommentarer:

Ewa sa...

Vad kul att ni gått ett helt lydnadsprogram, och vad duktiga ni är!! Herregud, hon är ju bara ett år så vad månde bliva framöver? Du vet ju redan hur stolt jag är över att du tränar så flitigt, och det ska bli spännande att följa er utveckling.
Stor kram fr kennelmatte :-)

Y-flocken sa...

Vilken start! Underbart att det kändes så bra och att hon snarast blev taggad av det - det är ju precis det man önskar!! Rätt attityd är viktigare än... nästan allt! =) Men vi vet ju att du och Russin är så duktiga ihop, gud vad roligt! =) Kramar!

Y-flocken sa...

Ja, det var riktigt läskigt!! Jag har alltid bott på markplan och är van vid att folk sneglar in från håll när de går förbi, men det här var jtäteotäckt; känslan av att någon stod blickstilla precis utanför... *ryser* Tur att det var en vänlig varelse. =)

Kram på er!