söndag 11 oktober 2009

Helgen...

Sömnig Tuva

Phuu, vi är helt slut efter en mycket intressant helg med Gerhard O'Shea. Han är verkligen en grym person med en fantastisk känsla för hundar. Han har även en personlighet som inte går annat än att gilla, och han pratar som en gud. Och han är rolig med, som ni förstår gillar jag han skarpt.
Första dagen var jättejobbig eftersom Russin inte alls kände sig bekväm i situationen, vilket jag inte alls var beredd på. Hon blev verkligen osäker och extremt låg när vissa hundar närmade sig, jag försökte peppa henne med det var svårt. Därför kändes det extra skönt när Gerhard idag berättade varför vissa hundar gjorde precis som Russin. Vi hade en så stark hanhund i våran grupp som påverkade alla med sin höga rang och stress. Skönt att få det bekräftat! Efter att Gerhard pratade lite vett med hanhunden kunde Russin andas ut igen, och äntligen kunde vi fokusera. Nu föll alla bitar på plats, föutom att min reaktion är alldeles för långsam. Men det ska vi jobba på!

Russin leker för fulla muggar med Tuva ( hon fick ett nytt namn i bilen hem) Det är så härligt att se hur väl hundar kan trivas med varandra. Dock blir Russin lite betänksam när Tuva lägger sig tätt intill för att sova, Russin vill ju busa! Holly agerar mest polis och kollar hela tiden så att allt går rätt till. En sak är då säker; det är skillnad på valp och valp. Jämföra Russin med Tuva är som att jämföra svart och vitt. Russin är mild, Tuva är självständig som ingen annan jag träffat. Men till skillnad från Holly märker vi att Tuva är mycket mer social och tillgiven, vilket är precis vad vi vill ha.


//Charlotte

7 kommentarer:

Y-flocken sa...

Vad kul att kursen var bra, och att Russin tinade upp dag 2. Kanske ändå lite bra träning med den där hanhunden - sådana hundar skulle ju absolut kunna närvara på en tävling eller utställning, och då kan det ju vara skönt att känna igen reaktionen hos sin hund, veta vad det beror på och hur man kan försöka hantera det. =)

Så det blev en liten Tuva istället, lika gulligt namn det. =) Och det är ju alltid lika kul att se likheter och olikheter mellan sina flockmedlemmar...

Stor kram på er!

P.S. I helgen ska vi passa Balder, ni har inte lust att komma ner och hälsa på då? =) D.S.

Siw, Titus, Elliot sa...

Hej!
Först, Gerhard O´Shea är min absoluta favorit också. jag har bara sett honom på utställning visa sina rottweiler. Oj vad grannt. Absolut inte stylad själv men hunden står i förgrunden. Rottweiler älskar jag för övrigt. Jag har haft sådana själv.

Vad jag skrattar när du beskriver Russins reaktion på den dominerande hanhunden. Det var just vad som hände i maj i år i Piteå. Elliot, den lille tuffingen - inte rädd för någon, kröp plötsligt längs ringen och var jätterädd. Vi förstog ingenting. Tills vi efteråt kom på att bakom honom gick hans pappa som är otroligt dominerande och absolut inte gillar andra hanhundar och allra minst sina söner!!!

Hälsningar från ett kallt Norrbotten

Y-flocken sa...

Vad kul!! Ja, lördag blir jättebra! Kan du på förmiddagen?

Ska bli jättekul att ses, och nu kan ju Leia vara med oxå så att alla syskonen kan träffas. =)

Massor av kramar/Y

Y-flocken sa...

Hej igen!

Ja, det ska bli jätte-jättekul! Hoppas vi får sol och fint väder! =)

Vid 10-11 blir kanon! Kram igen!

Y-flocken sa...

Just det ja, plats oxå - och precis som du gissade så kommer vi vara hemma hos mamma. =)

Y-flocken sa...

Tack för att ni kom i lördags, det var hur mysigt som helst att träffa er! =)

Hoppas ni hade kul på kräftskivan, och att du inte var alltför trött efter den långa dagen... =)

Y-flocken sa...

STORT grattis på din första födelsedag, lilla Russin! Kramar från Yohanna med flock!