söndag 19 juli 2009

Nya tag!


Jepp det är dags för nya tag nu. Vi har brytit ihop och nu kommer vi igen!! Russin är så pigg så att hon måste aktiveras flera gånger om dagen. Det blir en del promenader men också en del "charlotte har kommit på övningar", vilket ska vara mer mentalt utmattande:) En övning går till så att jag säger stanna, går bort en bit tittar på hunden samtidigt som jag viftar på armarna. Detta för att hon ska lära sig att mina rörelser inte enbart betyder kom och få godis utan att det faktiskt kan klia och så ibland. Efter en stund ropar jag kom och hon får gå in snyggt på min vänstra sida, sätta sig och först då få godis. Det verkar funka bra iallafall...

Idag har vi även tränat slalom för första gången. Inget avancerat med andra ord, bara tre pinnar godis och en massa beröm. Men det gick väldigt bra, hon vet att när jag säger BRA eller JA är hon är på rätt väg. Tacksammare eller enklare hund att träna med får man nog leta efter, eller ja tror nog att mamma Humla är snarlik i sättet:)

Dilemmma...ska jag åka till Tollarp eller inte?? Blää kan inte bestämma mig. Jag vet att det skulle bli sååå roligt att träffa alla som man bara sett över nätet. Men samtidigt kan vi inte ge 100%. Kanske ska jag vänta ett år och satsa på succé?
Samtidigt skulle jag kunna döda för att vara med på avelsforumet och lyssna på åsikter om hälsoprogrammet!! Bara det är värt resan till Tollarp egentligen...Kanske ses vi??

//Charlotte
1 kommentar:

Y-flocken sa...

Först och främst - GRATTIS puss-Russin på 9-månadersdagen 20/7! =)

Vad härligt att Russin är så pigg igen, och vilka bra övningar ni pysslar med! Hon låter onekligen lättränad, vilket säkert kan komma från mamma. =)

Angående Tollarp så vill vi såklart jättegärna att ni kommer med, det kommer bli en kul helg (det vågar vi nästan lova) och avelsforumet lär bli väldigt intressant och givande i år.

Hur som helst så hoppas vi att vi ändå träffar er snart, vi planerar nämligen valpträff i början på augusti. Passar 10:e eller 13:e fröknarna? =)

Angående klickerträningen så kan vi maila ett gemensamt mail till dig och Balders familj med info om hur ni klickar in era vovvar. Det går inte att misslyckas med, och det underlättar mkt när ni kommer på träffen om de redan är inklickade. =)

Hoppas du får en skön semester nu!!

Kramar från Yohanna och Ewa