måndag 7 juni 2010

Kunde inte låta bli...

I lördags besökte jag SKK:s utställning i Vänersborg där 30 st DSG var anmälda. Som vanligt var det ett gäng bekanta ansikten på plats och en del riktigt fina vovvar.
Domaren var Svend Lövenkjaer, och jag märkte genast att det var rejäla hundar med MYCKET massa som föll honom i smaken (kändes skönt att jag inte ställde Russin)Han var rätt noggrann med sin bedömning och jag tror det var tre som fick en trea i bedömning. Svend var en hård domare!
Därför kunde jag inte låta bli att, efter utställningen, fråga Svend vad han tyckte om DSG:s svansar. Jag frågde hur han tänkte när han gav ettor till så många krullsvansar och svansar som nuddade ryggen. Jag menar, är en domare hård måste det vara genomgående på samtliga detaljer. Att ha fel svansättning är ett FEL och ska bedömas efter vad det är. Svend blev väl inte jättelycklig över frågan, men han svarade mig att svansen endast är en detalj och att han tyckte att huvudet var det viktigaste hos en DSG. Ok, om min hund har ståndöron då? Är det också en detalj?
Egentligen finns det inte mycket mer att säga, alla tycker vi olika om vad som är viktigt. Saken är dock klar, smaken är som baken!

// Charlotte

Inga kommentarer: