tisdag 27 april 2010

Överreaktion?

Precis hemkommer från tävlingskursen. Det gick inte särskilt bra idag. Det finns en dobberman hane i kursen, vars ägare tyvärr är helt bortkommen. Han håller inte hårt i kopplet, tillåter hunden att göra utfall och bryr sig helt enkelt inte om det. Han ser inte problemet eftersom han tydligen tycker det är rätt fräckt med stora maffiga hundar( vi snackar minst 50 kg). Jag såg problemet direkt, och fick den där känslan som bara inte känns rätt.

Idag höll inte ägaren i kopplet, då attackerade hanen kurledarens pumi som är redo för att starta i SM. Pumin , som dessutom är en tik, var dock såpass underlägsen att den inte svarade upp mot attacken. Annars vet vi inte hur det hade slutat. Jag blev skiträdd och chockad. Jag såg framför mig hur Russin blev attackerad och hur mycket och hur hårt jag skulle behöva sparka för att ha ihjäl hanen, tro mig jag hade dödat den. Jag fick panikångest, mitt hjärta slog fort och jag fick ingen luft.

Jag tycker inte det är ok att ha så dålig koll på sin hund, det finns inte en enda ursäkt. Vi tränar just nu på en relativt hög nivå, där finns det inga utrymmen för denna typ av hund. Detta har jag berättat för instruktörerna idag. De höll med.

Att jag skulle gråta inför alla dessa människor hade jag aldrig trott, men när det gäller mitt Russin kan jag göra vad som helst. Vissa kan nog tycka att jag överreagera, med jag tror faktiskt inte att jag gjorde det. Russin är alldeles för värdefull.

// Charlotte

1 kommentar:

King sa...

Usch så trist och obehagligt. Skönt att det trots allt gick bra...

Birgitta