tisdag 1 december 2009

Beagle


Niklas bror har en arbestkamrat som har ett så bra uttryck för beagle, nämligen lägenhetsstövare. Jag vek mig av skratt när jag först hörde det, det ä ju så sant. Arbetskompisen syftar på att beagle håller på att bli en typ av sällskaps hund istället för den långtidsdrivare som den är skapt till. Vår beagle är den sällskapsjukaste hund i vår flock och trivs inte alls att vara själv, men han älskar att jaga tror inte att han skulle vara samma hund utan den biten.

För två veckor sedan gjorde vi ett jaktprov med vår beagle. Han skulle vara lös i skogen minst 5 timmar, varpå minst tre drev på 90 min där domaren skulle se drevdjuret. Han var duktig och fick mycket höga poäng. Vi blev stolta över vår lilla buse, han är verkligen gjord för att jaga.

// Charlotte

2 kommentarer:

Y-flocken sa...

Klart de ska få jaga. =) Men tyvärr har det väl blivit rätt vanligt att man har dem som utställningshundar "istället"? Även huskies, och om det är i England eller USA minns jag inte men där har norsk älghund, grå blivit populära i ringen.

Men jag ska absolut inte kasta sten - jag har ju en fågelhund! Dock tror jag hon är rätt nöjd med sitt liv, och hon får ju stimulans på annat håll. =)

Kram på er!

Y-flocken sa...

Hoppas ni har en trevlig december, och att lilla valpbuset funnit sig tillrätta hos er. =) Själv är jag så valpsugen nu så jag håller på att dö... =P

Kram/Y-flocken